Cedar-Planked Salmon

Cedar-Planked Salmon - røget laks på cedertræsplanke

Cedar-Planked Salmon – røget laks på cedertræsplanke

Cedar-Planked Salmon, på dansk laks røget på cedertræsplanke.

Den danske opskrift kommer efter den engelske !

I have received this recipe from Ezekiel’s Table in Princeton. It is A Traditional Northwest Native-American Dish. Serve this with roasted corn or cornbread.

Ingredients 8 serves:

  • 2 -15×7 inch untreated cedar planks
  • 2 tablespoon grated lemon zest
  • 3 teaspoon chopped fresh thyme
  • 1 teaspoon brown sugar
  • 3 teaspoon salt
  • 2 teaspoon freshly grounded pepper
  • 2.5/3 lbs boneless, skin-on salmon fillets (preferably wild and no longer than 15 inches)
  • 1/4 cup extra-virgin olive oil

Directions:

  • Soak the cedar planks for at leat one hour, preferably overnight.

Preparing the salmon:

  • In a small bowl, combine the lemon zest, thyme, brown sugar, salt and pepper.
  • Rub the salmon fillets on both sides with olive oil ant then set each fillet skin side down on a plank.
  • Sprinkle the fillets with the lemon, thyme mixture, dividing it evenly.
  • Gently rub the seasoning into the filets.
  • Place the salmon fillets on the planks. At this moment you can divide the salmons into portions if desired.
  • Let the fish stand in room temperature while the grill heats.

Cooking the Salmon:

  • Prepare the grill for indirect cooking.
  • Arrange the planks over the coals cooler side (or center) of the grill, positioning them so that the thickest part of the salmon is towards the hottest part.
  • Cover the grill, so that the meat benefits from the smoke and cook until the thickest part of each fillets registers about 135 F (20-30 minutes)
  • Let the fillets rest on the planks 5-10 minutes before serving.
  • If you are using a gas grill, you can also do direct heat ! 380 F in 18-20 minutes. Let them rest for at least 10 minutes.

Serve it with Horseradish Sauce:

  • 1 cup creme fraice (or 3/4 cup, plus 2 tablespoons spur creme and 2 tablespoons heavy cream)
  • 1/3 cup minced fresh chives
  • 1/3 cup prepared horseradish
  • Kosher salt and freshly grounded pepper to taste

Cedar-Planked Salmon - røget laks på cedertræsplanke

Så på dansk; laks røget på cedertræsplanke

Jeg lavede det i går, jeg brugte samme mængde rub til et stykke laks, som original opskriften for to stykker laks. Start med at lægge cedertræsplanken i blød – stil noget tungt på den, så hele pladen er under vand i mindst en time, gerne mere.

  • revet skral fra en økologisk citron
  • en lille håndfuld frisk timian
  • 1 tske brun farin
  • 3 tske salt
  • 2 tske frisk kværnet peber

Bland det hele godt sammen i en lille skål.

Gnid laksen med en god oliven eller rapsolie. Læg den på cedertræsplanken. (hvis planken er ny, skal den lige brændes af 2 min. på hver side)

Cedar-Planked Salmon - røget laks på cedertræsplanke

Fordel krydderiblandingen jævn på laksen.

Da jeg har gas-grill med sear station (3 brændere tæt på hinanden), lavede jeg min laks på direkt varme. DVS den midterste for fuld blus og de to andre blev justeret, så jeg havde 200 C i grillen. Den blev grillet ca. 18 minutter og fik lov at stå på pladen i 10 minutter, hvorefter laksen kom over på et skærebræt og fik lov at køle af, da vi skulle bruge den som forret.

Laksen blev serveret med agurkebånd med pisket røgeost.

  • 4 lange skiver agurk
  • 1 dl røgeost (sødmælk)
  • 1 spsk creme fraice
  • 1 tske citronsaft
  • 1 tsk sennep
  • frisk bælget ærter
  • 2 spsk god oliven olie
  • Skær agurken med en tyndskræller og rul dem sammen,
  • Pisk røgeost med creme fraice, sennep og lidt salt og fyld det i båndet af agurken.
  • Ærter vendes med citron og olie, og kommes på toppen af røgeosten.
  • Server denne rulle på et stykke røget laks og pynt med urter.

Cedar-Planked Salmon - røget laks på cedertræsplanke

 

En himmelsk mundfuld 🙂

 

 

 

 

10
Dette indlæg blev udgivet i mad, opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar