Hjemmelavet is af Nikolaos (TV2)

Selvom sommeren lader vente på sig, så skal det ikke afholde os fra at tage forskud på en af sommerens allerstørste glæder, nemlig isen.

Mens du skutter dig indenfor og venter på sol og varme, så kan du meget passende fordrive tiden med at lave lækker, hjemmelavet is – så er du nemlig klar til at nyde sommeren på terrassen, når den endelig kommer.

Den populære dessertkok Nikolaos Strangas giver dig her sine allerbedste opskrifter på hjemmelavet vaniljeis, jordbærsorbet og citronparfait. Du får også hans opskrift på lækre, små kræmmerhuse, som du skal rulle varme og efterfølgende nyde afkølede til de iskolde fristelser.

Du finder de søde og fristende opskrifter nedenunder her – velbekomme!

Vaniljeis

  • 5 dl mælk
  • 1 stang vanilje
  • 1.5 dl fløde
  • 100 g sukker
  • 50 g glucose
  • 3 æggeblommer

Jordbærsorbet

  • 1 dl jordbærpuré
  • 15 g glucose
  • 15 g sukker
  • 3 dl vand

Citron-Parfait

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 300 dl piskefløde
  • Saft af 3 citroner
  • Skal af 3 citroner

Kræmmerhuse

  • 100 g smør
  • 100 g flomelis
  • 100 g æggehvider
  • 100 g mel

Vaniljeis:
Bland alle ingredienserne og kog blandingen indtil 83-85 grader. Lad det køle ned i køleskabet for en dag og brug derefter brug en ismaskine til at røre den nedkølede blanding.

Jordbærsorbet:
Kog alle ingredienser undtagen jordbær-puré. Når den er kogt sammen tilsæt jordbær-puré og lad blandingen køle af i køleskabet. Brug derefter en ismaskine til at røre den nedkølede blanding.

 
Citron-Parfait:
Bland den kondenserede mælk med citronsaft og skal.
Pisk fløden og bland den med mælk/citron-blandingen.
Den færdige masse af citron parfait hældes i forme og fryses.
Server med frisk frugt.

 
Kræmmerhuse:
Smelt smørret og tilsæt sukker, æggehvider og mel. Lad dejen hvile i køleskabet.
Spred dejen på en silicium-måtte og bag den ved 160 grader indtil den er gyldenbrun. Mens dejen er varm rulles den til et kræmmerhus

 

Dette indlæg blev udgivet i mad, opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar