Hvilke træsorter man kan lave røgflis af

Hvilke træsorter man kan lave røgflis af.

  • Abrikos (Apricot) er fantastisk til fjerkræ og svinekød. Dette træ ligner Hickory (Hickory, nordamerikansk valnøddetræ) men er sødere og mildere i smag.
  •  Ahorn (Maple) ligesom frugt træ giver en sød smag, der er fremragende med fjerkræ og skinke.
  • Akacia (Acacia) ligner Mesquite (Mesquite), men ikke så stærke. Dette træ brænder meget varmt og bør anvendes i små mængder eller i en begrænset tid.
  • Appelsin er en mild træ, der producerer en god, røget smag. Et godt træ til enhver kød.
  • Ask (Ash) har en lys, unik smag. Dette træ brænder hurtigt.
  • Birk (Birch) har samme smag som ahorn. Dette træ er godt til svinekød og fjerkræ.
  • Blomme (Plum) er fantastisk til fjerkræ og svinekød. Dette træ ligner Hickory men er sødere og mildere i smag.
  • Citron (Lemon) er en mild træ, der producerer en god, røget smag. Et godt træ til enhvet stykke kød.
  • Citrus træ ligesom citron eller appelsin har en moderat “røg”, der giver en let frugtagtig smag, der er mere mild end æble eller kirsebær.
  • Eg (Oak) er stærk, men ikke overvældende, og er et meget godt træ til oksekød eller lam. Eg er formentlig den mest alsidige af de hårde træsorter.
  • Elletræ (Alder) har en let smag, der fungerer godt sammen med fisk og fjerkræ. Hjemmehørende i det nordvestlige USA, er det den traditionelle træ til rygning laks.
  • Fersken (Peach) er fantastisk til fjerkræ og svinekød. Dette træ ligner Hickory (Hickory) men er sødere og mildere i smag.
  • Grapefrugt er en mild ryge træ, der producerer en god røget smag. Et godt træ til enhver kød.
  • Hickory (Hickory) tilføjer en stærk smag til kød, så vær omhyggelig med ikke at bruge for meget. Det er godt med okse- og lammekød.
  • Kirsebær (Cherry) har en sød mild smag, der går godt med stort set alt. Dette er en af de mest populære træsorter til rygning.
  • Kirsebærtræ (Nord Amerikansk Chokecherry) har en bitter smag og bør kun anvendes i små mængder for en kort tidsperiode.
  • Mandel (Almon) giver en nøddeagtig søde smag, der er god med alle typer kød. Mandel ligner Pecan – (amerikansk valnød).
  • Mesquite har været en meget populære rygetræ og er god til grilling, men da det brænder varmt og hurtigt, det er ikke anbefalet til Low N’ Slow. Mesquite er sandsynligvis den kraftiste ryge træ, og er derfor populær hos restauranter da de oftest griller i kort tid.
  • Morbær (Mulberry) er sød og ligner meget æble.
  • Nektarin (Nectarine) er fantastisk til fjerkræ og svinekød. Dette træ ligner Hickory (Hickory) men er sødere og mildere i smag.
  • Popple (Cottonwood) er meget milde smag og bør anvendes med stærkere træsorter. Undgå grønt træ.
  • Pære (Pear) ligner æble og producerer en sød, mild smag.
  • Pecan (Amerikansk valnød – Pecan) brænder langsomt og gver en delikat smag. Det er en meget mild version af Hickory.
  • Syren (Lilac) producerer en god milde, søde røg. En populær træ til røget ost, men også godt til fjerkræ og svinekød.
  • Vanød (Walnut) har en tung røget smag og skal blandes med mildere ryge træ.
  • Valnød, sort (Black Wanut) er en tung smag, der skal sandsynligvis være blandet med andre træ på grund af den bitre smag det kan give.
  • Vindrue træ (Grapevines) lave en masse tjære røg og giver en frugtagtig men sommetider tunge smag. Brug det sparsomt med fjerkræ eller lam.
  • Æble (Appel) er meget milde smag og giver fødevaren en sødme. Det er godt med fjerkræ og svinekød. Æble vil misfarve kyllingeskind (som bliver mørkebrun).

 

Frugt træ, som æble, abrikos eller kirsebær. frugt træ giver en sød, mild smag, der er god med fjerkræ eller skinke.

Du kan også finde andre typer rygetræ fra vin og whisky tønder, som giver en helt unik smag. eks Jack Daniel whiskey tønde træ.
Rygetræ som man SKAL undgå omfatter: cedertræ, cypresser, elm, eukalyptus, fyr, gran, (Redwood), Sassafras, gran og (Sycamore)

Dette indlæg blev udgivet i mad og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar