Fødselsdagsboller

IMG_3150

500 gr. hvedemel
50 gr. gær
2,5 dl lunken mælk
100 gr. smør
50 gr. sukker
1 æg
1 spsk. kardemomme – jeg bruger hel kardemomme ca. 20 kapsler
150 gr. rosiner
kold kaffe eller mælk til pensling

  1. Ælt alle ingredienser undtagen rosiner til en dej. Dejen skal æltes godt igennem, så den bliver blank – pas på ikke at bruge for meget mel, så bliver bollerne tørre.
  2. Dæk dejen til og lad den hæve til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
  3. Slå dejen ned. Ælt rosiner i. Form ca. 20 boller, som sættes på en bageplade med bagepapir. Bollerne dækkes til og efterhæver i ca. 20 minutter.
  4. Lav et kryds med en skarp kniv eller sake i hver bolle. Pensles med kold kaffe eller mælk. Bages ca 15 min ved 200 grader.

FullSizeRender-10

FullSizeRender-9

IMG_3143

IMG_3144

IMG_3149

10
10
10
10
10
10
Dette indlæg blev udgivet i opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar