Forloren hare

Forloren hare med waldorfsalat

IMG_5622

Forloren hare til 4 personer i to dage:

  • 1 kg. hakket kalv og flæsk fra slagteren
  • 1 dl. sødmælk
  • 2 løg, revet
  • 2 æg
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Lidt rasp til at rulle haren i.
  • 100 g. røget spæk i mindre stykker.
  • 150 g. bacon i skiver.
  • 3 dl. sødmælk.
  • 2 – 2 1/2 dl. piskefløde.
  • 2 spsk. ribsgelé
  • Sovsekulør

Rør kødet med mælk, æg, revet løg, salt, peber og hvedemel. 

Form kødet til et farsbrød og rul det i rasp.

Læg det i et ovnfast fad, som lige netop rummer det, bliver fadet for stort fordamper mælken under tilberedningen.
Stik stykker af røget spæk ned i “haren”. Når spækket ligger i overfladen er det lettere at tage ud ved servering.
Drys lidt mere rasp på toppen og læg baconskiver hen over, stik enderne ind under “haren”
Hæld mælken i bunden af fadet og læg et par skiver spæk i mælken.
Bag ved 200 g. i ca. 50 min. Endelig IKKE varmluft, så fordamper mælken hurtigt.

Tag fadet ud efter ca. 40 min. og si væden over i en lille gryde.

Imens du laver saucen, stiller du “haren” tilbage i ovnen og giver den 10 min. mere uden væde. Tænd evt. for grillvarme til sidst, hvis “haren” mangler sprødhed på toppen.

Sovsen

Hæld fløden ved væden i gryden og tilsæt 2 spsk. ribsgelé samt lidt sovsekulør. 

Varm sovsen godt igennem, smag til med salt og peber og evt. mere ribsgelé. Jævn evt. med lidt maizena rørt op i vand.

 

Waldorf salat

  • 3 stilke bladselleri, skåret i tynde skiver
  • 2 æbler, skåret i små tern
  • 150 g grønne vindruer, halveret
  • 75 g valnøddekerner

 

  • Dressing
  • 1 1/2 dl creme fraiche 18 %
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1 tsk rørsukker
  • salt og friskkværnet peber
  • en smule citronsaft eller æbleeddike

Hæld kogende vand over valnødderne og dup dem tørre.
Det kogende vand fjerner bitterstofferne i valnøddeskallen.

Sæt et par valnøddekerner og blade fra bladselleri til side til pynt.

Vend valnødder, æbler, selleri og vindruer godt sammen i en skål.

Rør dressingen sammen og smag til med sukker, salt, peber og citronsaft eller eddike. Vend dressingen i salaten.

Bon appetit

IMG_5624

Dette indlæg blev udgivet i opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar