Pizzadej

Dette er den pizzadej opskrift, jeg altid bruger.

Jeg har den fra www.fredstone.dk

Opskriften er til 7 pizze  – ( 1 pizza, flere pizze 😉  )

  • 1000 gr hvedemel (tippo 00 eller anden med høj proteinindhold gerne 12%)
  • 30 gr gær
  • 20 gr groft salt
  • 15 gr rørsukker eller bare alm. sukker
  • 4 spsk. oliven olie (gerne den gode)
  • 6 dl. mælk eller vand – lunken

Fremgangsmåde.:

Opløs gær i mælken/vandet

Tilsæt salt, sukker og olie.

Tilsæt ca. 90% af melet, – straks melet er optaget i dejen, tilsættes resten.

Juster evt. dejen med mere mel, så dejen har en behagelig konsistens, dejen skal føles dejlig at arbejde med, den må ikke føles klistret, men gerne fugtig.

Ælt dejen godt til den er glat, smidig og føles elastisk. (foretag en dejprøve)

Lad dejen hæve, et lunt sted i ca. 1 time, tildækket med et stykke plastik og/eller et viskestykke.

Del derefter dejen i 6-7 ca. lige store stykker.

Form dejstykkerne runde og lad dem hvile tildækket med plastik i ca. ½ – 1 time evt. gerne længere, da det gør den nemmere at arbejde med.

Dejen er derefter klar til at blive forarbejdet til pizzaer.

Rul, tryk eller træk dejen ud i den ønskede størrelse, ca. Ø 28 cm.

Føles dejen lidt stram under forarbejdningen, er det altid en god ide, at lade dejen hvile, tildækket i 4-5 min. begynd evt. på pizza nr. 2 og 3

Hvis pizzaen bages på alupladen, smøres pladen evt. ganske let med et tyndt lag margarine, skal pizzaen ”skovles” op på pizzaspaden, så husk, at drysse lidt mel på bordet, inden der kommes fyld på, da det letter friktionen væsentlig.

Bruges pizzaspaden til at tage pizzaen af grillen med – så husk, at tørrer pizzaspaden godt af, inden næste pizza skovles op, da der altid vil være lidt kondens på spaden.

Jeg bruger den samme dej til focaccia. Fordeler dejen på bagepladen, når dejen har efterhævet i 30-60 minutter, prikker jeg huller med fingrene og hælder lidt go olivenolie i hullerne. Krydr med salt, peber, timian eller rosmarin eller hvad du nu har lyst til. har også med hæld æltet fint hakket soltørrede tomater i dejen – oliven går også fint – det er nok kun fantasien der sætter grænser !

Dette indlæg blev udgivet i opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar