Osso Buco

Langtids braiseret Osso Buco i ovnen.

osso buco 1

  • 1-1,5 kg kalve eller okseskank i tykke skiver
  • 2 spsk andefedt eller olivenolie
  • 25-50 gr smør al efter hvor meget fedtstof der er tilbage på panden efter at du har brunet dem
  • 2-3 spsk mel
  • 1-2 løg i tern
  • 2-3-4 stængler blegselleri (efter smag)
  • 3 gulerødder i skiver
  • 2-3 fed hvidløg
  • 3-4 kviste timian
  • 2-3 lauerbærblade
  • 1 stor dåse konsentreret tomatpure
  • 1 dåse flåede tomater (hele eller hakkede, er et temperants spørgsmål)
  • 0,5 l. okseboullion
  • peberkorn
  • 1/2 fl. tør hvidvin

IMG_7142

Jeg startede med at ordne alle de ting der skulle i, så de lå klar til når de skulle bruges!

Jeg har nemlig for vane at glemme noget 🙁

Start med at snitte hinden på skanken en 3-5 steder, så den ikke krølelr sammen, når du bruner den.

Brun kalve/okseskankene ved middelvarme.

Når de er brunet, tilsætter du eventuelt lidt smør, sådan at der er noget at lave en opbagt sovs af.

Tilsæt derefter 2-3 spsk mel gennem en sigte, så du undgår klumper.

Jeg bruger et spiralpiskeris, det er rigtig godt til opbagte sovse.

spiral-piskeris

Tilsæt okse bouillonen lidt at gangen, mens du bruger piskeriset.

Lad det koge lidt ind.

Tilsæt hvidvinen – også lidt ad gangen og lad også dette koge lidt ind.

Så tilsætter du alle krydderier og grønsagerne og giv det et opkog.

Tilsæt til sidst de flåede tomater og den koncentrerede tomatpure. Håber at jeg har husket alt !

eva-trio-laag-32-cm

Nu er det så at jeg bruger vores Eva Trio Sauter pande med låg. Og det gør jeg fordi, låget er udformet ligesom en tagine. Det vil sige, at det damp der fortættes oppe under låget drypper med i retten igen.

Op med skankene i sauter panden. Sovsen henover. Giv det lige et hurtigt opkog og så ind i ovnen ved 80-85 grader i 12-14 timer.

Tag kød og grønsager op ad gryden og kog sovsen ind, til den har en passende tykkelse.

Det er jo typisk vintermad så, hvis du ikke lige står og skal serverer maden nu, så stil det udenfor til hurtig afkøling og derefter ind i køleskabet til du skal bruge det.

Foto lånt fra http://freshsheetnutrition.com/tag/gremolata/

Foto lånt fra freshsheetnutrition.com

Serveres med Gremolata, som er:

  • 3 spsk hakket persilleblade
  • 1 fed knust hvidløg
  • 2 tsk revert økologisk citronskal

Jeg kan smadder godt lide det, så jeg laver altid mere.

Serveres med kartoffelmos eller ris.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i mad, opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar