Dining week 2016

Dining week 2016 – fra den 14-21 februar

Igen i år havde vi arrangeret med familie og venner, at vi skulle ud og prøve nogle nye restaurationer.

Vi startede søndag i Helsingør på Brasserie 1861

Det hele startede ganske fint, lige indtil vi på vejen til Helsingør finder ud af, at vi faktisk er 30 minutter for sent – jeg har husket forkert klokkeslæt. Hvordan jeg kan gøre det, er faktisk ubegribeligt, for jeg havde jo billetterne og samme dag fik jeg også en mail med, at det var dagen vi skulle ud og spise, samt hvad tid ! Helle ringer op til restauranten og får at vide, at vores datter, svigersøn og børn er ankommet men, at vi bare skal tage det roligt – PY HA !

Brasseriet er stort og der er masser af plads, ikke noget vi er vant til på Københavnske restauranter ! Kæmpe stort rundt bord, behagelige stole og en dæmpet atmosfære – rigtig hyggeligt.

IMG_2198

Første ret er en variation over rødbede med lagret vesterbotten & karse, som smagte rigtig godt.

Hovedretten var økologisk langtidsstegt svinebryst og svinekæbe serveret med løg & cidersauce – men den glemte jeg at tage foto af. Kødet smagte fint, men der kunne godt havde være mere en tre mikro kartofler til !

Efter hovedretten kom tjeneren og spurgte, om vi ville have kaffe/the til desserten – det ville vi godt.

Vi fik kaffe og the, men ikke nogen dessert. Tjenerne var lidt svære at komme i kontakt med og efter 45 minutter gik jeg op og spurgte kokkene, i det åbne køkken, om de havde glemt vores dessert – det havde de ! 5 minutter efter stod desserten på bordet !

IMG_2200
Desserten var Marienlyst ”marmor is” med crumble og kirsebær

Alt i alt, en positiv oplevelse. Vi kommer forbi og tester dem af en gang mere, når ikke der er Dining week !

Torsdag aften var vi så på Giggles

IMG_2221

Kartoffel med roonet æg, peberrod, malt og løgmayo.

Jeg tror at de selv har opfundet navnet “roonet æg”, jeg kan ikke finde det nogen andre steder heller ikke “rooned egg”, men det er også lige meget, for det er et sous vide kogt æg, hvor hviden er meget ‘løsere’ end et blødkogt æg og blommen er lidt mere cremet!

Vores søde tjener sagde at de havde fået 60 minutter ved 69 grader – sidst jeg lavede det fik de 45 minutter ved 64 grader og blommen var perfekt.

Forretten smagte helt vildt godt og der var rigelig af den !

IMG_2222

To forskellige slags lækkert brød med Karl Johan smør, som også smagte virkelig godt.

IMG_2224
Hovedretten var sprængt kalvespidsbryst med rødbede og perleløg. Min var perfekt og smagte fantastisk, min hustrus var desværre, for størstedelen af kødet, sejt.

IMG_2223
Til hovedretten var der en meget lækker kartoffelret. Maste kartofler (ikke kartoffelmos) med kartoffelskum ovenpå og rodfrugtchips, purløg og malt. Super lækkert !

IMG_2227
Desserten var brunet smør-is med æbler og nøddeknas. Ikke nok med at den var fantastisk smuk, så smagte den også helt vildt godt. Æblerne var dog lige friske nok !

Efter desserten fik vi god kaffe og min hustru bestilte lidt sødt til kaffen, nu da hun ikke fik så meget kød.

IMG_2228

Det var en rigtig god oplevelse at spise på Giggles. Retterne var spændende og lidt anderledes – de smagte godt og betjeningen var bare helt fantastisk sød og sjov, på en ikke anmasende måde.

Vi har spist på mange restauranter i forbindelse med Dining Week og Giggles ligger på en delt 1. plads! Jeg tror for øvrigt, at det er første gang i forbindelse med Dining Week, at vi alle var mætte da vi gik ! Tak for mad – vi kommer helt bestemt igen !

Vi sluttede af lørdag på Kjøbenhavn

Det trekantede bord egner sig ikke til fire personer !

Det trekantede bord egner sig ikke til fire personer !

Vi fik nok restaurantens dårligst bord. Ikke nok var det for lille til fire personer, men det klemt inden mellem et ottemands bord og en smal gang til toiletterne, garderobe og kokkenes lagerrum/baggård. Læg mærke til bestikket på bordet og hvor dyb sædet er ! Så en lidt dårlig start og i dag betaler jeg prisen for at havde siddet yderst og drejet til venstre, på en balle, med højre ben drejet ind til højre, så trafikken ikke snublede over min fod hele tiden og for at kunne deltage i mit eget bords samtaler og ikke nabobordets ! Når det så nu er sagt, så var maden en oplevelse !

IMG_2250

Vi startede ud med en appetizer; kartoffelchip med kyllingeleverpate. Den smagte godt 🙂

IMG_2253

Forretten var “Fisketorvet” – Røget laks, glaskål, syltede rødbeder, tuille & friskost. Meget lækker laks og meget lækre smagskombinationer !

IMG_2254

”Kødbyen” – Paneret kylling, grønkål, tyttebær & baconsauce.

IMG_2255

Jeg var en gang inde og lave mad sammen med Erwin Lauterbach og her kom en af de andre til, under servering, at hælde suppe over en sprødstegt makrelfilet – vedkommende blev blæst baglæns igennem køkkenet af Erwin Lauterbach OG det samme burde været sket her. Hvad i alverden er meningen med at hælde baconsauce ud over en panering (som i forvejen var for tyk), med mindre at den i forvejen ikke var sprød ?

Nå, men kyllingen var lækker saftig, grønkålen smagte fint og tyttebærene var med til at retten samlet set smagte dejligt – på nær den bløde panering !

IMG_2256

Så fik vi en extra dessert. Jordskokke med saltkaramel og vaniljeis. En spøjs idé, som var godt tænkt, den virkede bare ikke for mig. Men det gjorde den rigtige dessert så !

IMG_2258

”Drømmekagen” – Kokos is, malt, friskost, sødt brød & muscovado sirup.

Den ene ved bordet er allergisk overfor kokos og tjeneren/køkkenet tryllede en æblesorbet frem til hende – tak for det 🙂

Desserten var fantastisk – intet mindre

DEN VAR FOR LILLE !!! NØJ, HVOR SMAGTE DEN GODT

IMG_2259

Som en lille skrub-af hilsen, fik vi et stykke chokoladeskind med saltkaramel. Lækker smag og vild tekstur – thumb up !

På trods af et dårligt trekantet bord, så var madoplevelsen fin og her kommer vi sikkert igen en anden gang, hvis vi får et andet bord !

 

 

#dwdk #diningweek2016 #brasserie1861 #giggles @giggles_cph #Kjobenhavn @restaurant_kjobenhavn #kjøbenhavn

 

10
Dette indlæg blev udgivet i restaurationer og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar