Hummer Bisque

IMG_6979
Foto: Steffs Jomfruhummer tarter og nedenunder Jomfruhummer Bisque
Nedenstående opskrift stammer fra Timm Vladimirs hjemmeside
Jomfruhummer bisque:
(4 personer som forret)
5 modne cherrytomater
2 små gulerødder
Lidt selleri(du kan sagtens bruge pastinak eller persillerod)
1 lille jordskok
15 peberkorn
1 strøg røget paprika
1 lille porre
3 skalotteløg
3 fed hvidløg
2-3 dl Pernod
4 deciliter tør hvidvin,
6 deciliter vand
20 jomfruhummere(du kan sagtens bruge frosne, de er trods alt væsentlig billigere)
Sukker
Fløde
2.5 dl Creme fraiche 38%
250 g Smør
Citronsaft
Grøntsagsfond:
(kan laves et godt stykke tid i forvejen)
Hak grøntsagerne fint og steg dem ved god varme i lidt olivenolie til de tager lidt farve.
Tilsæt 1-2 dl Pernod og lad det koge helt væk,  inden vinen hældes på. Kog hårdt op, så alkoholen fordamper. Derefter kommes vandet i og det skal endnu en gang koges op. Skru derefter ned og lad boble en god times tid. Steg jomfruhummerskallerne i lidt olie, et par minutter på en pande. Hæld derefter 1dl pernod på og antænd. Lad det flambere helt ud. Undgå at røre for meget i det mens det brænder. Tilsæt til grøntsagsfondgryden, kog kraftigt op og skum for urenheder. Lad koge ca. ti minutter – tag gryden af blusset og sæt bisquen til at trække så lang tid som muligt, gerne op til 3 timer.
Efter trækketiden koges det hele op igen i 5 minutter, hvorefter det sies. Først igennem en fintmasket si, og derefter gennem klæde.
Før servering smages til med en god skefuld creme fraiche eller to, en hel del koldt smør i tern(denne bisque kan tage utroligt meget smør, så hold dig ikke tilbage) fløden skal der heller ikke spares på og så slut af med nogle gode dryp af citronsaft.
Bisquen koges igennem kort. Hæld forsigtig bisquen op i 4 skåle og læg 4-5 hummerhaler i hver skål. Pynt med en lille kvist fransk estragon/fennikeltop/dild eller anden fin lille urt.
Dette indlæg blev udgivet i opskrifter. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar