Portsvinssauce

  • 2 skalotteløg eller 1 alm. løg
  • 30 g smør
  • siet stegesky ca. 1 dl
  • 5 dl okse- eller kalvefond
  • (køb det hos slagteren eller brug en god bouillon)
  • 5 dl portvin
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk. hvedemel
  • evt. lidt æblegelé
  • salt, peber

Hak løgene. Svits løgene i smørret et par min. Tilsæt sky, fond, portvin og balsamico. Kog saucen ind, til ca. halvdelen af væsken er tilbage.

Ryst piskefløde og hvedemel sammen i en melryster, og rør det i saucen. Småkog saucen 4-5 min. under omrøring.

Smag evt. til med æblegelé samt salt og peber.

Dette indlæg blev udgivet i opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar