Parmesan Panna Cotta med Rejer

Parmesan Panna Cotta med rejer, dildolie og kærnemælkskaviar

Parmesan Panna Cotta med rejser, kærnemælkskaviar og dildolie

Parmesan Panna Cotta med rejser, kærnemælkskaviar og dildolie

Her er forretten som du med fordel kan starte på dagen før !

Panna cottaen, dildolie og kærnemælkskaviar kan sagtes laves 1-2 dage før.

Opskriften er til 4-6 personer

Parmesan Panna Cotta

  • 300 ml fløde
  • 120 gr revet parmesan
  • 2 blad husblas

Udblød husblas i koldt vand

Varm fløden op – må ikke koge !

Tilsæt frisk revet parmesan. Rør rundt til det er opløst

Vrid vandet ud af husblasen og tilsæt den. Rør rundt til det er godt blandet sammen.

Hæld på glas/skåle

Stil dem i køleskabet i minimum 2 timer.

Kærnemælkskaviar

  • 1/2 L Kærnemælk
  • 3 gram Agar Agar
  • 1 L kold rapsolie

Hvis du varmer kærnemælken langsomt op til 65-70 C, så skiller ostedelen og vallen. Sigt vallen fra – Det er den vi skal bruge – ostedelen kan du lave smørreost af – se opskrift her

Vallen koger du så ind til halvdelen – altså 2,5 dl

Smag til med salt

Tilsæt Agar Agar og giv det et opkog mens du rører rundt, så det bliver godt fordelt.

Hæld vallen over i en skål og lad den afkøle til ca 47-45 C.

Tag olien ud af køleskabet og hæld den over i et højt glas eller kande.

Sutteflaske eller Caviar-Box

Sutteflaske eller Caviar-Box

Når kærnemælksvallen har nået ca 47 C hælder du den over på en sutteflaske (dem med 2 tutter er nemmest at bruge), hvorefter du drypper vallen i den kolde olie. Hvis du har en Caviar-Box hælder du vallen i den underste skål og bruger sprøjten til at suge vallen op i alle sprøjtehovederne, hvorefter du drypper i olien. Gentag indtil du er færdig, eller ikke kan få mere op ! Sutteflasken med 2 hoveder er den hurtigste, men Caviar-Box’en laver de flotteste kaviar !

Lad kaviaren stå lidt i den kolde olie førend du sier dem fra og skyller i koldt vand. Når de er renset, hælder du dem over i en ren beholder med kold vand og sætter dem i køleskabet indtil du skal bruge dem.

Dildolie

  • Et stort bundt frisk dild
  • 250-300 ml smagsneutralolie – jeg bruger rapsolie

Skyl dilden grundigt og slyng den tør

Det hele blendes i 10-20 minutter. Jeg gør det i 20 minutter i vores Krups Prep.

Du skal først si olien dagen efter, så holder den bedre på farven ! Hæld den over på sutteflaske, så er den nemmere at doserer, når du skal anrette.

Rejer

  • 150 gr frosne rejer

På dagen:

  • sir du olien og hælder den på en sutteflaske
  • rejerne tør du op på dagen og sørger for at skylle dem godt og lad dem dryppe af.
  • panna cottaen, dildolie og krænemælkskaviar tages ud 10-15 min før servering
  • anrettes:
  • hæld olie på panna cottaen
  • tilsæt rejer
  • pyntes med spiselige blomster/blade (Jeg bruge blomster og blade fra skovsyre, blade fra tallerkensmækkere, blomster fra basilikum)
  • tilsidst tilsættes kærnemælkskaviar

Velbekomme

 

Dette indlæg blev udgivet i opskrifter og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar