Cyklister på kørebanen

Der bliver flere og flere amatør cykelryttere der synes at det er i orden, at bruge kørebanen selvom der er cykelsti. Loven foreskriver at de skal bruge cykelstien ! Jeg har forsøgt mig med, at bede dem bruge cykelstien, hvorefter jeg får et flabet svar. Mange af de steder der er lavet cykelsti, er kørebanen blevet tilsvarende smallere, hvorfor der kan opstå meget farlige situationer. Jeg vil meget nødig være den, der kører en cyklist ned – det er så noget jeg skal leve med resten af mit liv også selvom det faktisk er cyklisten, der har bragt sig i den situation – men det forstår de øjensynligt ikke, når først de har trukket i det stramme lycra tøj !

Jeg har været i kontakt med politiet, som siger at de ikke har ressourcer til at håndhæve loven. Jeg har spurgt dem om de så ikke kunne tage kontakt til Dansk cykel union og mede dem lave en kampagne rettet mod amatør cykelrytter dårlige cykelkultur – venter stadig på svar !

Så i mellemtiden, vil jeg så prøve at dokumenterer problemet ved hjælp af et carcam. Til dette har jeg indkøbt et Mobius kamera, som sidder fast i bilen og optager når der er tænding på bilen.

Her er så første video fra første dag, den sad i bilen. 24 juli, 2013 i Amagerhuse, hvor der er cykelsti i begge sider af vejen.

[jwplayer mediaid=”1384″]

 

 

Dette indlæg blev udgivet i CarCam, cyklister på kørebanen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar