San Gimignano

In english

San Gimignana

San Gimignano

Så er vi lige kommet hjem fra en uges ferie i San Gimignano og omegn og vil gerne dele lidt af oplevelserne med jer.

Hotel

Hotel Relais Santa Chiara

Vi boede lige udenfor den gamle by i Hotel Relais Santa Chiara med udsigt ud over vinmarker og den Toskanske natur.

Morgenmad på hotellet

Morgenmad på hotellet

Lækkert hotel, rigtig god morgenmad efter Italiensk standard og sød betjening.

Hotel Relais Santa Chiara

Udsigten fra Hotel Relais Santa Chiara

Hvad laver man så, når man har travet byen tynd i et par timer ?

Di Vinorum

diVinorum

Du kunne sætte dig udendørs hos diVinorum og nyde et glas vin. Den ligger lige inden torvet, hvis du kommer syd fra. Lige inden porten til tovet – der hvor der også er offentlige toiletter – her drejer du til højre.

diVinorum

Frokost på diVinorum

Ellers har de en indgang fra Paizza della Cisterna 30, så skal du bare gå gennem restauranten og ud på den anden side – måske skal du også en etage ned – vi er ikke gået denne vej !

Eller drikke en kop kaffe og evtl. spise en lille kage hos Pasticceria Armando E Marcella på Via S. Giovanni 88

Hvis jeg skal lave en liste over de restaunrater, hvor vi spise aftensmad og, hvor den bedste er øverst, vil den se sådanne ud:

  1. Cum Quibus
  2. San Martino 26
  3. Peruca
  4. Le Vecchie Mura
  5. Bel Soggiorno
  6. Da Graziano 

På nær Cum Quibus har de andre restauranter stort set samme menukort, hvilket jo godt kan gå hen og blive lidt kedeligt i længden ! San Martino 26, prøver dog at nytænke retterne lidt !

Cum Quibus

Vi sad i en lukket gård med parasoller.

Vi sad i en lukket gård med parasoller.

Her valgte vi deres tastingmenu til Euro 55,- per kuvert.

Appetiser: Fake risotto - Manioke farvet med blæksprutteblæk og spinat mousse

Appetiser: Fake risotto – Manioke farvet med blæksprutteblæk og spinat mousse

Mezzovo - æggeblomme marineret i Vernacia vin, Pienza fåre ost mousse og trøfler

Mezzovo – æggeblomme marineret i Vernacia vin, Pienza fåreost mousse og trøffel

Kylligelever med makral, annanas og vin brulé

Kylligelever med makral, annanas og vin brulé

Tortelli pasta fyldt med blå skimmelost, rødbede og Toscansk kødsovs.

Tortelli pasta fyldt med blå skimmelost, rødbede og Toscansk kødsovs.

Store ricotta boller, jordskokke chips og trøffel

Store ricotta boller, jordskokke chips og trøffel

Kalvekæbe brasseret 18 timer i Vernaccia vin, Peberrod og selleri

Kalvekæbe braiseret 18 timer i Vernaccia vin, peberrod og selleri

Maringata - Kvarkis, sukkerfri creme og delikate marengs

Maringata – Kvarkis, sukkerfri creme og delikate marengs

Rigtig lækkert mad 🙂

Ristorante San Martino 26

Rigtig lækkert lokale, hvor der er kræset om detaljerne

Rigtig lækkert lokale, hvor der er kræset om detaljerne

Appetiser: Små marineret squash i skiver med picorino og trøffel

Appetiser: Små marinerede squash i skiver med picorino og trøffel

Risotto med bacon og trøfler

Risotto med porchini svampe og trøfler

Kalve steak

Braiseret kalvemellembryst, som lige var stegt af på panden

Helle havde fået kød nok

Helle havde fået kød nok, efter vores besøg hos Bel Soggiorno

Egentlig havde vi ikke plads til dessert - men det er jo heldigvis en anden mave, så vi blev enige om at dele én.

Egentlig havde vi ikke plads til dessert – men det er jo heldigvis en anden mave, så vi blev enige om at dele én.

Rigtig lækker mad og rigtig god betjening. De har også 5 eller 7 retters menuer til eur 45 / 55 + 20,- for vinmenu

Vi delte en stor flaske vand og en flaske lækker Ori Vernaccia Riserva di San Gimignano

Vi delte en stor flaske vand og en flaske lækker Ori Vernaccia Riserva di San Gimignano

Peruca

Det var lidt af et tilfælde at vi endte her – og så lidt hjælpe fra Tripadvisor 😉 Faktisk er forældrene til San Martino 26, som har Peruca !

Peruca, gammel tung stil - masser af mennesker og fin stemning

Peruca, gammel tung stil – masser af mennesker og fin stemning. Helle startede med Pici cacio e pepe og trøfler

Risotto Perucà, med bacon, zucchini blomster og trøfler

Risotto Perucà, med bacon, zucchini blomster og trøffel

Coniglio abbracciato a modo mio (Coniglio disossato con ripieno di salsiccia si cinta senese e fegatini di coniglio avvolti con lardpo di colonnata chiusi con un abbraccio di cavolo nero servita su salsa di vernaccia di san gimignano scalogno e tartufo)

Coniglio abbracciato a modo mio (Coniglio disossato con ripieno di salsiccia si cinta senese e fegatini di coniglio avvolti con lardpo di colonnata chiusi con un abbraccio di cavolo nero servita su salsa di vernaccia di san gimignano scalogno e tartufo) – Udbenet kanin – dvs helt uden ben var den ikke !

Helle tog lidt ost i stedet

Helle tog lidt ost i stedet

Risottoen var helt fantastisk. Kaninen var med ben og kødet var sine steder hårdt – om det var fordi det har været presset i en pølse, skal jeg ikke kunne sige, men det var ikke rigtig mig. Osten var fin – det samme var vinen !

Le Vecchie Mura

Le Vecchia Muras udendørs servering

Le Vecchia Muras udendørs servering

Le Vecchia Mura

Le Vecchia Mura

Vi var desværre lidt uheldige at, der kom et selskab på 22 hollændere  lige efter os, så vi fik ikke så meget opmærksomhed.

Helle startede med melon og skinke

Helle startede med melon og skinke

Pici med kødsovs af vildsvin

Jeg fik Pici med kødsovs af vildsvin

Vi fik så begge en grillet bøf af kalvekød med sovs og grillede grønsager

Vi fik så begge en grillet bøf af kalvekød med sovs og grillede grønsager

Panforte til kaffen

Panforte til kaffen

Helt sikker en fin restaurant, hvis man kan sidde udenfor en var sommeraften. Indenfor er der desværre ikke meget charme. Maden og vinen var lækker – betjeningen var svær at komme i kontakt med.

Bel Soggiorno

Fantastisk udsigt !

Fantastisk udsigt !

Fantastisk vin

Fantastisk vin

Fantastisk vin

Helle fik et udvalg af toscanske pølser, skinke, pate og oste

Pici “Bel Soggiorno” alla carbonara med artiskok, trøffel og Grana Padano ost

Pici “Bel Soggiorno” alla carbonara med artiskok, trøffel og Grana Padano ost

Jeg holdt mig til mørbrad braiseret i portvin med friterede artiskoker

Jeg holdt mig til højreb braiseret i portvin med friterede artiskokker

Helle havde bestilt pattegris i flødesovs og fik dette og mistede appetiten

Helle havde bestilt pattegris og fik dette og mistede appetitten !

og tilbage var så....

og tilbage var så….

Jeg smagte på pattegrisen, og må med skam melde, at det stortset ikke var krydderet og noget af kødet var også hårdt.

Min ret så super lækkert ud. Kokken havde bare ikke pudset mit stykke højreb fri for sener, så dem fik jeg selv lov at tygge i 😥 De friterede artiskokker rigtig lækre.

Helhedsindtrykket var, at de nok mest overlever på udsigten !

Hotel Ristorante Da Graziano

lå lige rundt om hjørnet og skulle være god, havde receptionisten på vores hotel fortalt. Så efter at havde været ude og køre det meste af dagen, besluttede vi os for at prøve at spise der.

Udsigten på vej hen til restauranten

Udsigten på vej hen til restauranten

Ud over os var der et andet par i restauranten og senere kom der 4 personer mere.

Carbonara med trøffel

Carbonara med trøffel

Det er helt klart ikke de samme store fine trøfler, som vi har fået på de andre restauranter, men det er nok fordi der, så tidligt på sæsonen, endnu ikke er så mange spisende gæster.

Tomat og mozella

Tomat og mozella

Fisk med grønsager

Fisk med grønsager

Det smagte lækkert

Det smagte lækkert

Tiramisu kan laves på rigtig mange måder. Denne var tung

Tiramisu kan laves på rigtig mange måder. Denne var tung og kold !

Det er tydeligt at kokkene i køkkenet er dygtige. Betjeningen var meget professionel.

Jeg tror at, når turistsæsonen rigtig tager fat og køkkenet kommer op i gear, så er det en rigtig god restaurant !

10
10
10
10
10
10
10
10
10
Dette indlæg blev udgivet i mad, restaurationer og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar