Cubansk Vaca Frita

vaca-frita

vaca-frita

Vaca Frita, fik vi på en Cubansk restaurant i Homestead, FL.  Casavana Cuban Cuisine, fotoet ovenfor er fra deres menukort. Det svarer ikke helt overens med det der så kom ind på bordet 😉 Du kan se mine og andres anmeldelser på Tripadvisor. Jeg er desværre løbet ind i flere forhindringer, så det bliver en lidt fordansket version jeg laver 😉

  • 1 flanksteak
  • 1-2 fed hvidløg, deles i kvarter
  • 1 tsk kommen
  • 1 tsk oregano
  • 1-2 gulerødder i store stykker
  • 2-3 lauerbærblade
  • 1 stor tomat deltes i otte dele
  • salt og peber

Det hele kommes i en gryde, eller slowcooker. Bringes i kog og smire til kødet er mørt. Det skal være så mørt at flanksteaken kan deles i tre på tværs af fibrene og strimles med fingrene ! Dette skal man nok først gøre når kødet er kølet af 😉

Jeg har valgt at lave det indledende dagen før. I morgen tager jeg så kødtrævlerne ud af køleskabet og marinerer dem med

  • ca. 2/3 dl limesaft
  • 3 spsk olivenolie

og lader det så i stuetemperatur i mindst 30 min optil 1 time og 30 min.

Derefter tilsætter jeg

  • 1 stort løg i tynde skiver
  • 2 spsk koriander blade eller persille

Deler nu kødet op i 2-3 dele.

Det skal nu steges ved høj varme i en pande med olivenolie. Kødet fordeles jævnt på panden i et tyndt lag. Steges til det er sprød på begge sider. – ca. 6 minutter.

Pres frisk limejuice  inden servering.

Serveres originalt med sortebønner, madbananer og ris, men da jeg ikke kunne få sortebønner eller madbananer, bliver det med majs !

Vaca Frita

Vaca Frita

 

Vaca Frita i slowcookeren

Vaca Frita i slowcookeren

Flere timer efter

Vaca Frita

Det er nemmest at splitte ad med to gafler


Vaca Frita

Den klare bouillon hældes tilbage over kødet, så det ikke bliver tørt og så ind i køleskabet til i morgen !


Vaca frita

Grillpanden var ikke varm nok fra start. Den skal være MEGET varm !


Vaca frita

Nu begynder det at ligne noget


Vaca frita

så er der serveret Vaca frita på dansk med nye danske kartofler og majs


Vaca frita

Velbekomme

 

 

Dette indlæg blev udgivet i mad, opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar