Æbleskiver

FullSizeRender

In english, look a little further down !

Dette er min farmors opskrift, som min far lavede dem. Min far havde opskriften i hovedet. Da jeg var teenager, måtte jeg tvinge ham til at veje 500 gram mel af og så igen veje det mel han ikke havde brugt, for at jeg kunne lave denne opskrift !

4-6 personer:

  • ca. 400 gr hvedemel
  • 2 hele æg
  • 50 gr. gær
  • ca. 1 L. sødmælk
  • kernerne fra 7-8 hel kardemomme (som knuses i en morder)
  • revet skal fra 1 økologisk citron (ingen rester af sprøjtemiddel)
  • 2 tske sukker
  • 1 tske fint salt

Gæren udrøres i mælken

tilsæt æg, sukker og salt og rør godt

tilsæt mel og citronskal – rør godt, så der ikke er nogen klumper

konsistensen skal være tyk, men stadig flydende

steges i svinefedt – ca 1/3-1/2 tske i hvert hul

varm æbleskivepanden op i 10 min inden du starter !

lidt over middel varme – det tager ca. 4-5 min for hver omgang – læg dem på et stykke køkkenrulle først, det suger lidt af fedtstoffet

brug en alu strikkepind til at vende æbleskiverne – se hvordan her —> https://www.youtube.com/watch?v=MAjLgUcxgKM 

serveres frisklavet og lune med sukker, flour melis eller syltetøj

PS i gamle dage puttede man et lille stykke æble ind i hver, hvoraf navnet !

APPLESKIVER

This is a recipe from my Grandmother, who thought my father to make aebleskiver – and I watched him make them one day and wrote it down, when I was still a teenager 🙂

  • about 400 gr. wheat flour
  • 2 whole eegs
  • 50 gram fresh yeast or 11 grams dry yeast
  • about 1 L. whole milk
  • fresh pounded kernel/seeds from 7-8 whole cardamom
  • grated lemon peel from 1 lemon
  • 2 teaspoon white sugar
  • 1 teaspoon fine salt

In a bowl, mix milk, yeast, sugar and salt.

Add the two eegs, cardamom

Mix well

Add four and mix well, so that there are no lumps

The consistent should be like thick pancake mix

Let it sit for about 1 hour.

Use an apple dumpling pan and fry them in lard (pork fat) on medium heat – about 1/3-1/2 teaspoon lard for each hold.

Using lard, makes the aebleskiver crisp

Watch this video – how to cook aebleskiver —>  https://www.youtube.com/watch?v=MAjLgUcxgKM

We eat them together with jam or white sugar or flour granulated sugar while the are still warm

Dette indlæg blev udgivet i opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar